Rag Dolls

Rag Dolls: 1966-67

Som efterfølger til Odenses og Danmarks første pigepigtrådsgruppe Les Filles, var der et par stykker.

Men for Odenses vedkommende blev det en samling kludedukker, - Rag Dolls - hvor Margit fra Les filles startede sammen med Lone Langhoff . Øve timerne foregik i kælderen til Lones forældres villa i Bolbro.

Margit forsvandt dog hurtigt ud af billedet, så gruppens sammensætning blev således:

Lillian Hansen (single-guitar)

Jonna Madsen (rytme-guitar)

Lone Langhoff (bas-guitar)

Yrsa Holst (trommer)

Pigerne var allerede før deres orkestersammensætning godt scenevante. Lone hjavde spillet saxofon og trommer i Odense pigegarde, hvor Yrsa havde været trommeslager. Lillian og jonna var gennem et stykke tid aktive som statister på Odense Teater.

Men på trods af deres tid i pigegarden, var det ikke altid de musikalske værdier publikum lagde mærke til. Orkestret havde en stor skare af mandlige fans, måske fordi de optrådte i super lårkorte nederdele - hvilket var noget de unge herre satte stor pris på!

I februar 1966 optrådte de uden for konkurrencen til fynsmester-skabet i Popmusik i fyens Forum, og følgende kommentar kunne derefter læses i et af datidens popblade:

"Udenfor nummer deltog pigeorkesteret Rag Dolls. Rag Doll´s udseende fik publikum og dommere til at sige " nåda,da,da!, hvilket desværre ikke kunne siges om deres musik. Pigerne sang udmærket, men deres behandling af instrumenterne var desværre ikke på højde med sangen. Lidt mere energisk træning kunne måske afhjælpe manglerne: "

Men på trods af denne kommentar, opnåede de en vis succes, bl.a optrådte de i efteråret 1966 i Tyskland, hvor de vakte stor begejstring i flensburg, Hamburg og Neumünster.

i foråret 1967 optrådte de i en uge på de Kanariske øer. Og et par engagementer blev det også til i det fynske område. Men deres optræden bestod af 2 X 20 minutter, var mest baseret på deres feminine udstråling.

Midt under en koncert blev instrumenterne lagt til side, og under en larmende trommesolo af den tidligere pigegardist, blev pigerne nu til et hold dristige gogo-danserinder. Og det vakte jubel. Et af de sidste engagementer var lørdag d. 28 april 1967, hvor de spillede afvekslende med Leif Rolands kvartet.

Uddrag fra "Fynsk 60´er Rock" af Boris F. Blinoff.

 

 

 

 

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 14:42

Er det muligt at organisere billederne i kronologisk rækkefølge? [Is it possible to organize the photos in chronological order?]

...
17.01 | 05:05

Nåå ja du har da ret. Har byttet om på de to navne, men det gjorde nu ikke Butterflies historie ringere Takker for svaret.

...
15.01 | 20:18

Hej. Det er to forskellige grupper, det var Ladybirds der var topsløse, Butterflies var det første pigeband der indspillede en plade. mvh Ole Blom

...
15.01 | 01:23

Har siddet og læst hele Butterfly historien, og under mig over hvordan det kan være der intet står om jeres topløse optræderne dengang, og hvordan de startede .

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE