Les Filles

Danmarks første pige-pigtrådsgruppe. startede oprindeligt i 1962 som en duo, da Kirsten Andersen og Margit Nelleman Andersen begyndte at spille guitar og synge sammen. deres første store optræden sammen foregik til rundskuet i Munke mose i 1963, hvor de stillede op til en konkurrence i "Gøglervognen"
Kirsten Pedersen, Lisbeth Nielsen, Jette Andersen og Margit Andersen.
Margit Nellemann

Der er intet tv i Margit Nellemanns stue. Men derimod en guitar. Og masser af askebægre.

- Rockmusikken er nu igen hele mit liv. Jeg tror, jeg er verdens lykkeligste kvinde, siger hun og knuger sin guitar imens et kæmpe smil breder sig fra øre til øre i hendes ansigt.

- Jeg bor alene, forklarer hun.

- Her er ingen mand, der skal vartes op, og som kikker surt, hvis jeg ikke er hjemme til forventet tid.

- Jeg kan ryge en smøg, når det passer mig. Og spille rock og rul på min guitar hele dagen. Og natten med.

- Jamen, kan man da forlange mere, siger hun og gøder dermed jorden for det oplagte spørgsmål:

- Hvad med børnebørn? Det er dog noget, mange kvinder i din alder sætter pris på.

- Ups, svarer hun.

- Ja, jeg fylder jo 60 år om et par måneder og er både mor til en søn og farmor til to børnebørn. Men jeg er nok ikke det, man vil kalde typisk på det område.

Rock og rul med bare bryster.

 

I det forrige århundrede - sådan helt præcist i begyndelsen af 1960’erne - var Margit Nellemann en fjerdedel af Danmarks første pige-pigtrådsgruppe Les Filles.

Det var en vild tid.

Rock og rul styrede sammen med hash, spiritus og diverse former for hård narkotika.

- Og sådan er det stadig i det miljø, siger Margit Nellemann, idet hun tilføjer:

- Selv nåede jeg dog aldrig længere end til lidt hash i de helt unge år. Men i dag er Prince cigaretter det stærkeste, jeg indånder.

Margit Nellemann og Les Filles spillede i sin tid på stort set alle danske rock-scener og var tilmed i tv i en direkte nytårsudsendelse. Men så i 1965 var det slut med Les Filles. Gruppens trommeslager Jette Andersen var blevet optaget som janitshar i Odense Byorkester. Og hun fik forbud mod samtidig at spille i rockorkesteret.

Det kunne dog ikke bremse Margit. Hun blev nu go-go danserinde og dannede efterfølgende pigegruppen The Ladybirds, der ikke alene kunne spille fed rock, men tilmed gjorde det i bar overkrop og kun iført trusser.

Og det gav genlyd.

Der var bud efter Margit & co. fra hele Europa. Tyskland, Sverige og England var blot nogle af de mange lande, hvor publikum stod i kø for at høre og se de topløse, danske rock-piger i årene 1967 og 1968.

Lægefrue med flet-ninger og lodenfrakke

- Det var helt vildt, mindes Margit Nellemann tiden med The Ladybirds og tilføjer:

- Men så mødte jeg min kommende mand. Han var læge. Og fra den ene dag til den anden skiftede jeg fra smart tøs i hotpants til lægefrue med fletninger og lodenfrakke.

- Jeg uddannede mig til lægesekretær, fik som nævnt en søn, og lagde hele min fortid bag mig.

- Mine forældre brændte alle mine scrapbøger af hensyn til min mand. Vi talte aldrig om, at jeg havde optrådt topløs. Og spurgte min søn om min karriere på scenen, afbrød min mand med ordene:

- Fortæl ham i stedet noget om verdenshistorien.

Det siger sig selv, at det ikke kunne fortsætte sådan. Margit Nellemann blev skilt i 1987. Og hun arbejdede derefter som lægesekretær i bl.a. Haderslev.

Men så kom hun tilbage til Odense - og vejen var påny banet til rock og rul.

 

Sønnen har aldrigset sin mor på scenen

- I dag spiller jeg i duoen Divina Sole sammen med sangeren og musikeren Erik Werner Divina samt i gruppen The Weed, hvor vi spiller egne kompositioner indenfor rock, blues og folk. Endelig er jeg med i et projekt med Claus Staugaard, hvor vi bl.a. spiller Piaf, bakkesange og franske viser.

- Jeg skriver en masse musik. Og jeg synes selv, jeg har udviklet mig meget som musiker. I de unge år var det nok at kunne fire akkorder på guitaren. Nu kan jeg en hel del mere. Men jeg øver også fire-fem timer hver eneste dag.

- Det har jeg fået tid til, efter jeg for fem år siden måtte holde op med at arbejde og blev tilkendt pension på grund af bl.a. en rygskade.

Men så var der lige det med børnebørnene. De synes vel, det er sejt at have en rockende farmor?

- Øhhh. Nej, jeg tror ikke, det ubetinget forholder sig sådan. Min søn er læge. Faktisk en rigtig pæn og dygtig hjerneforsker. Og han er ikke vildt begejstret over mit spilleri. »Mor, kan du ikke slappe lidt af", siger han. Han og hans to børn har faktisk aldrig set mig optræde.

- Det har mange af hans kammerater derimod.

- Men nu er jeg, hvor jeg vil være. Også selvom jeg måske så ikke kandiderer til titlen »verdens bedste farmor".

- Rockmusikken er mit liv, og det eneste jeg fortryder en smule, er den topløse periode.

- Det stunt ville jeg godt have været foruden. Jeg er trods alt nok blevet lidt sippet af årene som lægefrue, siger Margit Nellemann.

(Artikel fra Fyens.dk)

Skriv en ny kommentar: (Klik her)

123hjemmeside.dk
Tegn tilbage: 160
OK Sender...
Se alle kommentarer

| Svar

Nyeste kommentarer

15.05 | 14:42

Er det muligt at organisere billederne i kronologisk rækkefølge? [Is it possible to organize the photos in chronological order?]

...
17.01 | 05:05

Nåå ja du har da ret. Har byttet om på de to navne, men det gjorde nu ikke Butterflies historie ringere Takker for svaret.

...
15.01 | 20:18

Hej. Det er to forskellige grupper, det var Ladybirds der var topsløse, Butterflies var det første pigeband der indspillede en plade. mvh Ole Blom

...
15.01 | 01:23

Har siddet og læst hele Butterfly historien, og under mig over hvordan det kan være der intet står om jeres topløse optræderne dengang, og hvordan de startede .

...
Du kan lide denne side
Hej!
Prøv at lave din egen hjemmeside ligesom mig! Det er nemt, og du kan prøve det gratis
ANNONCE